Skip to content

Informații transport

Produsele comandate se livreaza  in toate localitatile din Romania, care sunt deservite de firmele de curierat rapid mentionate mai jos, in cel mai scurt timp posibil, de regula (3-7 zile lucratoare de la data validarii comenzii de catre administratorul www.diewe.ro  respectiv S.C. ATU IMPORT  EXPORT SRL.                                                                                             Eventuala neacceptare a unei comenzi plasate pe www.diewe.ro  este dreptul SC ATU IMPORT-EXPORT SRL fara a datora explicatii clientului sau tertilor. In aceste situatii, Clientul va fi notificat imediat despre statusul „anulat” al comenzii, pe toate caile de contact puse la dispozitie de acesta. Pentru situatiile in care, in intervalul intre plasarea comenzii si anularea sa de catre noi, clientul a achitat prin transfer bancar contravaloarea produselor si serviciilor comandate, SC ATU IMPORT EXPORT SRL va returna suma incasata involuntar numai in contul bancar din care a provenit, in maxim 14 zile lucratoare.

 Expedierea coletelor se realizeaza numai prin Curierat rapid, si se livreaza numai la adresa indicata de Client (date complete; localitate, cod postal, strada, nr., bloc, apartament, cladire) si persoanei indicate de Client (cu numar de telefon valid)

Livrarea coletelor se realizeaza, fara costuri suplimentare, de catre reprezentantul firmei de Curier rapid, numai la adresa si catre persoana indicate de catre Client anterior expedierii.La livrare, reprezentantul Clientului nu poate refuza preluarea coletului decat in situatia in care ambalajul sau sigiliul acestuia prezinta deteriorari semnificative Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat consumatorului în momentul în care acesta sau o parte terţă desemnată de acesta, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor.                 Curierii agreati vor efectua  livrarile numai in zilele lucratoare, nu se fac livrari sambata sau in zilele de sarbatori legale.

In situatia in care, din diverse motive care tin de Client,  livrarea nu se poate efectua (adresa incorecta, persoana de contact nu raspunde la telefon sau refuza preluarea coletului) firma de curierat va notifica acest aspect expeditorului cu variantele de rezolvare a situatiei concrete iar acesta va incerca sa anunte si el Clientulul despre situatia aparuta si vor incerca, impreuna sa gaseasca o solutie acceptabila. Firmele de curierat agreate de ATU IMPORT  EXPORT SRL asigura depozitarea coletelor coletelor care nu au putut fi livrate, la depozitul lor cel mai apropiat de adresa de livrare, doar pentru o perioada limitata de timp care va fi notificata expeditorului si destinatarului, apoi, daca situatia nu se clarifica, returneaza coletul expeditorului pe cheltuiala acestuia. Pntru o eventuala reexpediere a coletului, la cererea Clientului, SC ATU IMPORT  EXPORT SRL va factura si pretide in avans Clientului valoarea standard a taxei sale de „transport si logistica” de 150 lei inclusiv TVA chiar daca expedierea initiala s-a efectuat cu titlu gratuit.

Firmele de curier rapid agreate de Expeditor sunt cele de mai jos:

Pentru expeditiile realizate din Romania, aestea se vor efectua prin  FAN COURIER Coletele expediate prin FAN COURIER sunt sigilate si asigurate pe toata durata transportului, pana la livrare. Factura fiscala si alte eventuale documente insotitoare se vor regasi pe exteriorul coletului, sigilate, sub AWB

Pentru anumite situatii, convenite intre Expeditor si Destinatar, pentru a scurta termenul de livrare, pentru produsele care se expediaza din depozitul furnizorului extern, acesta poate expedia direct coletele catre destinatarul final prin firma de curierat international UPS. Si in acest caz, coletele sunt sigilate si asigurate pe toata  durata transportului. Avizul de insotire al marfii se va regasi sigilat, pe exteriorul coletului. In acest caz, factura  fiscala si, eventual alte documente necesare se vor trimite Clientului in format electronic, numai prin e-mail la data la care are loc livrarea.

Taxele de transport si logistica sunt suportate de catre client, astfel:

Pentru comenzile cu o valoare totala inclusiv TVA de sub 800 lei, taxa de transport este de 150 lei inclusiv TVA si va fi achitata de catre client in avans, odata cu contravaloarea produselor, conform facturii proforma primite cu ocazia plasarii comenzii pe www.diewe.ro

Pentru comenzile cu o valoare totala inclusiv TVA egala sau  peste 800 lei, transportul este gratuit, indiferent de locatia de pe teritoriul Romaniei la care se face livrarea si indiferent de unde se expediaza coletul si prin care firma de curierat rapid se face livrarea.

Termenul de livrare nu este garantat, prin urmare, in functie de volumul comenzilor, sau al altor factori externi (ex:sarbatorile legale, zilele declarate nelucratoare, calamitati naturale) acest termen se poate prelungi.

ATU IMPORT  EXPORT SRL  face toate eforturile pentru a scurta la maxim termenul de livrare pentru comenzile validate si a caror contravalore este achitata dar, nu are obligatia de livra comenzile intr-un termen anume si nici nu poate fi trasa la raspundere pentru livrarea peste un termen anume al comenzilor, chiar daca acest lucru este solicitat de catre client in detaliile comenzii plasate.

Garanția produselor

Garantia produselor achizitionate de pe site-ul www.diewe.ro  este serviciul asigurat de catre ATU IMPORT EXPORT SRL in conformitate cu drepturile consumatorului din legea 449/2003, modificata prin Ordonanta nr.9/2016, si  Ordonanta nr.140/2021 din Romania, prin care produsele, in situatia in care se defecteaza, vor fi ridicate de la adresa ta prin curier, aduse la starea de conformitate, iar apoi livrate prin curier inapoi la tine.

Toate produsele sunt vandute sub garantia oferita de producator si au  2 ani  garantie pentru defecte de fabricatie de la data intrarii in posesia produsului.

Garantia standard pentru pesoanele juridice este de 12 luni de la data achizitiei.

Inainte de a lua decizia de a ne trimite prin curier produsul pentru care soliciti remedierea defectiunilor in perioada de garantie asigura-te ca produsul indeplineste conditiile de garntie. Inainte de initia procedura de solicitare a remedierii unor defectiuni in perioada de garantie, te sfatuim sa iei legatura cu noi. Iti stam la dispozitie la telefon 0722 226859 si prin e-mail: comenzi@diewe.ro pentru a clarifica orice nelamurire privind garantia produselor si te asiguram ca orice situatie va fi tratata cu cele mai bune intentii.

Conditii Garantie

Pentru ca produsele vandute de ATU IMPORT EXPORT SRL  sa beneficieze de Garantie, acestea trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

  • Produsul nu a suferit socuri mecanice sau de orice alt fel (de exemplu un scrt-circuit datorat defectiunilor din reteaua de alimentare electrica la care masinile electrice aflate in termenul legal de garantie au fost conectate) care sa fi cauzat daune externe si/sau interne produsului sau componentelor ori accesoriilor.
  • Nu s-a intervenit asupra produsului, din punct de vedere fizic sau prin modificarea parametrilor de functionare.
  • Produsul se afla in perioada de garantie de 2 ani (persoane fizice) 1 an persoane juridice.
  • Detii factura de achizitie si Certificatul de Garantie emis de noi.
  • Detii toate accesoriile originale care au fost livrate impreuna cu produsul.
  • Detii ambalajul ori cutia originala in care a fost livrat produsul sau poti ambala produsul intr-un mod similar pentru a preintampina eventualele deteriorari la manipulare si livrare.
  • Seria si etichetele de identificare unice ale produsului nu au fost indepartate.
  • Produsul a fost utilizat, intretinut si depozitat conform recomandarilor producatorului.
  • Defectiunile aparute ca urmare a suprasolicitarii produsului, uzura normala de functionare si consumabilele nu fac obiectul garantiei.